NAD Gemalenbeheer

NAD Gemalenbeheer is dé partner voor gemeenten als het gaat om het beheer en onderhoud van gemalen, persleidingen, hoofdposten en gerelateerde objecten. Met onze data-gedreven aanpak en uitgebreide expertise bieden we op maat gemaakte oplossingen die kwaliteit verzekeren, kwetsbaarheid verminderen en kosten besparen voor gemeenten.

Vroeger werd een gemaal elke 15 jaar vervangen door het gemeentelijk gemalenbeheer wanneer het was afgeschreven. Bij NAD Gemalenbeheer baseren we echter al onze acties op data. Hoe doen we dat? De gemalen van de deelnemende gemeenten communiceren met onze hoofdpost. We ontvangen data over storingen, inspecties en onderhoud, die we vervolgens analyseren. Dankzij onze zelfontwikkelde tool, de S.A.S 'Smart Asset Strategy', kunnen we op basis van data bepalen of een onderdeel van een gemaal moet worden vervangen of dat een volledige renovatie nodig is. Daarna stellen we meerjarenplannen op volgens een risicomodel, zodat gemeenten een overzicht hebben van het benodigde onderhoud en de bijbehorende kosten voor de komende vijf jaar. Bovendien beschikken we over veel expertise in huis, waardoor we graag als sparringpartner voor gemeenten optreden bij investeringen in nieuwbouw en/of renovatie.

Tegen 2050 moet er een gesloten waterketensysteem zijn, wat voor veel gemeenten een uitdaging vormt. Door samen te werken onder NAD Gemalenbeheer kunnen we deze uitdagingen aanpakken en de juiste keuzes maken op basis van onze uitgebreide kennis en ervaring in het vakgebied. Dit verzekert kwaliteit, vermindert de kwetsbaarheid en bespaart kosten voor de gemeenten.

Samengevat omvat ons werk:

  • Gegevensbeheer en data-analyse met behulp van onze unieke tool, de S.A.S.
  • 24/7 monitoring en verhelpen van storingen via hoofdposten
  • Dagelijks preventief en correctief onderhoud
  • Jaarlijks groot onderhoud volgens planning, waarbij we dankzij onze data-gedreven aanpak en het gekoppelde risicomodel meerjarenplannen opstellen
  • Periodieke elektrische en mechanische keuringen (NEN3410, BRL14020)
  • Kenniscentrum: door onze expertise zijn we een waardevolle partner voor gemeenten bij investeringen.

Hoe ervaren de huidige deelnemende gemeenten onze samenwerking?

De huidige deelnemende gemeenten - Delft, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp - waarderen de kennis en expertise van onze organisatie enorm. Ze vinden de samenwerking prettig vanwege de korte communicatielijnen en beschouwen ons als proactief. Daar zijn we trots op!

Overweegt uw gemeente ook om zich bij ons aan te sluiten? Neem dan contact op met Alexander Odijk. Hij vertelt u graag over de voordelen die we bieden voor uw gemalenbeheer.

Contactgegevens

Alexander Odijk
A.Odijk@pijnacker-nootdorp.nl
Team-Coördinator NAD Gemalen Beheer

Cookie-instellingen